Vprašanja postavljena s strani N.Si na 3. redni seji, 30.12.2010

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Go down

Vprašanja postavljena s strani N.Si na 3. redni seji, 30.12.2010

Objavlja  Rajko on Tor Jan 04, 2011 8:24 am

Objavljena so vprašanja, ki sva jih Roman in Rajko postavila na 3. redni seji občinskega sveta in ste jih posredovali osebno, preko e pošte ali spletnega foruma. Odgovore je podal župan na seji.

V: Zakaj še vedno ni na dnevnem redu predloga za dopolnitev poslovnika o korespondenčni seji?
O: Ker ga je potrebno strokovno dopolniti. Občinski svet naj bi ga obravnaval predvidoma na 5. seji v mesecu marcu.

V: Na kakšen način je predvideno ogrevanje v prostorih nove lekarne? Ali se predvideva priključitev na OŠ?
O: Objekt ne bo priključen na ogrevanje OŠ ampak bo imel samostojno ogrevanje na elektriko.

V: Kolikšen je strošek proračuna občine za obratovanje knjižnice Razkrižje na letni ravni?
O: Odgovor pripravijo v upravi občine Razkrižje do naslednje seje.

V: Pojasnite nakup vinograda TND Razkrižje. Ali so bila za nakup porabljena občinska sredstva?
O: Vinograd je kupila občina Razkrižje za 5.500 € in ga dala v upravljanje TND. TND namreč ni moglo kupiti vinograda, medtem,
ko ima občina predkupno pravico. Nakup je bil odobren s strani občinskega sveta.

V: Ali je predvidena obnova "turistične poti Razkriški kot"?
O: Pot in objekti se obnavljajo sproti, kolikor pač dopuščajo sredstva.

V: Ali je občina storila vse, da bi podjetje Blister pack ohranilo proizvodnjo v občini Razkrižje?
O: Da. Ne more pa vplivati na postopke sprememb prostorskega plana. Postopki potekajo tudi ta trenutek,
kljub neuradnim informacijam, da podjetje seli proizvodnjo v industrijsko cono občine Odranci.

V: Kako je s kupnino za zemljišče župnije (pločniki) in ali obstaja možnost kompenzacije stroškov priklopa na kanalizacijo iz te terjatve?
O: Kupnina za zemljišče za pločnike od Razkrižja do Gibine še ni bila poravnanan nobenemu upravičencu saj finančne zmožnosti tega niso
dopuščale. Možnost kompenzacije seveda obstaja.

V: Letošnja donacija za potrebe kompleksa župnije?
O: V letošnjem letu ni bilo donacije zaradi izgradnje kanalizacije. V prihodnje pa bo vedno ob kakšnih večjih delih.
obstaja.

Rajko

Število prispevkov: 52

Poglej uporabnikov profil

Nazaj na vrh Go down

Re: Vprašanja postavljena s strani N.Si na 3. redni seji, 30.12.2010

Objavlja  takjeto on Tor Jan 04, 2011 9:42 pm

Župan je nezadovoljen s spletno stranjo NSi, tudi prav, saj so tudi mnogi občani nezadovoljni z županom.
Župan je za to funkcijo kandidiral na volitvah in tako sprejel dolžnosti in odgovornosti, ki jih prinaša funkcija.
Leporečja vseh vrst in oblik pač ne zadovoljijo vseh. V predlaganih odborih pa so tudi njegovi kamdidati.
Očitno je 12 let zimskega spanja pustilo velike posledice. V teh kriznih časih ljudje postanejo bolj občutljivi na dogajanje okrog sebe.
Odgovori, če ni boljših, so takšni kot jih lahko preberemo. Mnogi pa v prihodnosti potrebujejo dopolnitve.

Ali bo občina kupila vinograde tudi drugim društvom v občini?
Sosednja občina Črenšovci zgledno skrbi za dve OŠ, župan in svet se lahko pozanimata, kako to poteka.
Občina je storila vse "potrebno", da se podjetja (ne) selijo v (iz) občine Razkrižje?
Rajko in Roman, izvoljena sta bila po želji volilcev, ne župana, odgovori na zastavljena vprašanja ne zanimajo samo vaju.
Prispevajo pa k boljšemu in bolj preglednemu delovanju občine.
Prepričan sem, da kritike ne bodo spremenile uredniške politike Razkrižkega foruma.
Pa lep dan še naprej

takjeto

Število prispevkov: 31

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Rajko on Sre Jan 05, 2011 12:10 pm

takjeto je napisal/a:Župan je nezadovoljen s spletno stranjo NSi, tudi prav, saj so tudi mnogi občani nezadovoljni z županom.
Župan je za to funkcijo kandidiral na volitvah in tako sprejel dolžnosti in odgovornosti, ki jih prinaša funkcija.
Leporečja vseh vrst in oblik pač ne zadovoljijo vseh. V predlaganih odborih pa so tudi njegovi kamdidati.
Očitno je 12 let zimskega spanja pustilo velike posledice. V teh kriznih časih ljudje postanejo bolj občutljivi na dogajanje okrog sebe.
Odgovori, če ni boljših, so takšni kot jih lahko preberemo. Mnogi pa v prihodnosti potrebujejo dopolnitve.

Ali bo občina kupila vinograde tudi drugim društvom v občini?
Sosednja občina Črenšovci zgledno skrbi za dve OŠ, župan in svet se lahko pozanimata, kako to poteka.
Občina je storila vse "potrebno", da se podjetja (ne) selijo v (iz) občine Razkrižje?
Rajko in Roman, izvoljena sta bila po želji volilcev, ne župana, odgovori na zastavljena vprašanja ne zanimajo samo vaju.
Prispevajo pa k boljšemu in bolj preglednemu delovanju občine.
Prepričan sem, da kritike ne bodo spremenile uredniške politike Razkrižkega foruma.
Pa lep dan še naprej

Takjeto, hvala za podporo. Kritike so bile pričakovane. Nek moj prijatelj je nekoč zapisal na facebook, da je najhujši sovražnik dobrega-boljše. Zakaj torej ne bi tudi pri nas bilo še bolje. Hvala za namig glede OŠ Črenšovci. Zagotovo bom povprašal po njihovih izkušnjah. V Odrancih pa imamo očitno lep primer kako se skrbi za podjetništvo in delovna mesta. S tem, ko podjetje Blister pack odhaja v Odrance (tja selijo tudi svoj sedež) je dobila razkriška politika hudo zaušnico. Tega se je treba zavedati.

Rajko

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Zanka on Sre Jan 05, 2011 4:30 pm

Glede kritike župana, kot je bilo namignjeno nekje, bi rekla tole: če kritiziram, kritiziram cel občinski svet z županom vred, včasih pa tudi njega osebno,saj so končno vsi skupaj odgovorni za to, kar se je naredilo ali se ni naredilo.... se pa obenem trudim, da kritika ne bi prerasla v neko osebno očitanje češ, da župan in občinski svet do sedaj ni nič naredil. Res je ogromno naredil za naš kraj in to mu moramo vsi priznati, je pa tak, da se še z novimi močmi in zamislimi marsikaj več da narediti ali pa na drugačen način, kar pa ne pomeni, da se s tem županu jemlje njegov doprinos k dobrobitu naše občine. Jaz tudi svojega najboljšega prijatelja/-ico skritiziram, če se mi zdi potrebno in dobro za njega/njo. Konstruktivna kritika je lahko samo spodbuda in kot tako upam, da bo župan jemal predloge na tukajšnjem forumu--edinem, ki ga imamo na Razkrižju in je zato tudi edini kraj, kjer lahko na enostaven in učinkovit način javno spregovorimo o vsem, kar nas "muči". Zato upam, da bo župan v prihodnje pozdravil ta forum kot dobrodošlo osvežitev, ki je potrebna za vse nas.

Zanka

Število prispevkov: 17

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  pikapoka on Ned Jan 09, 2011 10:24 pm

Očitno nekdo nemore sprejeti kritike še manj pa ne dejstva, da nekateri mislimo s svojo glavo.

Kot sem slišal županu sedaj niso všeč niti novo izvoljeni predstavniki v odborih, da so še mladi, neizkušeni. Po drugi strani pa mu je bilo žal, da na volitvah ni dobil kak "mlad" mandata. Jaz sem mnenja, da se jim da priložnost, da se dokažejo oz. pokažejo kaj znajo.

Problem je očitno v tem, da se sedaj vrti druga muzika kot bi pa rad župan plesal.

Je pa res, da bi lahko zdajšnji svetniki bolj združili občane saj se čedalje bolj ločimo na naše in vaše (županu to ne bo uspelo nikoli)

Lep dan želim vsem razkriškim forumašem.

pikapoka

Število prispevkov: 9

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Rajko on Pon Jan 10, 2011 1:29 pm

pikapoka je napisal/a:Očitno nekdo nemore sprejeti kritike še manj pa ne dejstva, da nekateri mislimo s svojo glavo.

Kot sem slišal županu sedaj niso všeč niti novo izvoljeni predstavniki v odborih, da so še mladi, neizkušeni. Po drugi strani pa mu je bilo žal, da na volitvah ni dobil kak "mlad" mandata. Jaz sem mnenja, da se jim da priložnost, da se dokažejo oz. pokažejo kaj znajo.

Problem je očitno v tem, da se sedaj vrti druga muzika kot bi pa rad župan plesal.

Je pa res, da bi lahko zdajšnji svetniki bolj združili občane saj se čedalje bolj ločimo na naše in vaše (županu to ne bo uspelo nikoli)

Pikapoka kako to misliš, da se ločimo na naše in vaše? Kdo ste, smo naši in kdo smo ste vaši?

Rajko

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  pikapoka on Pon Jan 10, 2011 4:05 pm

Rajko je napisal/a:
pikapoka je napisal/a:Očitno nekdo nemore sprejeti kritike še manj pa ne dejstva, da nekateri mislimo s svojo glavo.

Pikapoka kako to misliš, da se ločimo na naše in vaše? Kdo ste, smo naši in kdo smo ste vaši?

S tem mislim na to, da obstajata v občini dve društvi z podobnim delovanjem - organizirata pohode, izlete,... (s tem da je eno bolj turistično drugo pa okoljevarstveno).

Zakaj nebi bil v občini en vincekov pohod in bi ga organizirali obe društvi skupaj ne pa da imamo dva vincekova pohoda (a niso to naši pa vaši - prispodoba mogoče ni posrečena a jaz vsaj tako razumem)

Nisem pa mislil s tem nič slabega v obeh društvih imam zelo dobre prijatelje in bi rad z njimi prehodil pot skupaj - zakaj ne bi bil to ravno vincekov pohod

pikapoka

Število prispevkov: 9

Nazaj na vrh Go down

Objavlja  Rajko on Tor Jan 11, 2011 9:42 am

To, da imamo dve sorodni društvi je sicer malo nenavadno vendar ima vsak pač pravico do tega. Nenavadno pri tem je, da v vseh teh letih obe društvi, ki imata sorodno poslanstvo, nista našli niti ene skupne točke. To ni dobro. Morda bi bila pobuda za skupno organizacijo Vincekovega pohoda res prava priložnost za to. Strinjam se namreč, da nas je premalo za delitve. Če lahko svetniki res kaj pripomoremo k temu pa ne vem. Bom vašo/tvojo pobudo prenesel obema društvoma in morda bi pa res lahko iz tega nastaloo kaj dobrega.

Rajko

Nazaj na vrh Go down

Poglej prejšnjo temo Poglej naslednjo temo Nazaj na vrh

- Similar topics